måndag 28 januari 2013

Usch som det kan gå!!

Ingen rolig söndagskväll blev det här inte....och dagen som började så bra med Vilgot i spårskogen!!!

Vilgot, Melvin och deras matte Isabella fick vara med om en mycket obehaglig situation då två lösa och mycket stora hundar  runt 80 kg stycket började jaga dem ute på ängen på em/kvällen.
Bella var där ute och busade o tränade sina vovvar efter att gått en runda med dem då de stora hundarna kom farandes......
Först gav de sig efter Melvin som lyckades springa in i vår carport och gömma sig bakom en tunna...då gav de sig på Vilgot i stället som blev ordentligt tilltufsad av dem.
Bella var hysterisk och jätteledsen då hon var 100 säker på att de skulle bita ihjäl Vilgot.
Trots att Vilgot låg ner så ville de inte släppa taget om honom....Vilgot blev så rädd så han både kissade och bajsade ner sig.
Bella skrek hysteriskt och Nicke som var hemma flög ut och försökte hjälpa henne att få bort hundarna....det var då lättare sagt än gjort, han använde snöskyffeln som hjälp då han var rädd att de skulle bita både honom och Bella.
Vilgot flydde ut på cykelbanan och då kom deras ägare och fick tag på sina hundar och gick hem med dem.
Och då kom jag hem som missat allt detta hemska....jag hade varit ute på promenad med Abbe o Teo!
Melvin klarade sig helt men däremot så har Vilgot fått sig en ordentlig omgång så han har jätteont på sidorna av bröstkorgen...mest på höger sida.
Hundarna verkar ändå inte ha bitit jättehårt ändå för han har inga ytliga sår eller bitskador, men han är svullen och har som jag skrev jätteont.
Jag ringde veterinären och berättade allt och de tyckte att vi skulle avvakta...men nu i em hade han så ont att man får inte röra honom. Han både morrar och markerar att han inte vill varken bli klappad eller annat så då jag ringde veterinären igen.
Imorgon ska de undersöka honom.....så förhoppningsvis så är han bara ordentligt mörbultad!
Vi har även kontakt med ägarna till hundarna och de kommer att stå för ev kostnade som kan bli....vi har pratat med dem ett par gånger och de är jätteledsna över vad som hänt.
Vilgot, Teo, Melvin och Abbe!
Nu hoppas vi också att Vilgot och även Bella inte får några andra men av denna situation....tror att Melvin klarar det bra då han ju lyckades gömma sig.
Typiskt att just Vilgot ska råka ut för allt elände som händer oss hundar här hemma....fina, goa Vilgot!!

VOV PÅ ER ALLA!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad otäckt, stackars Bella och Vilgot. Tur att Nicke hörde Bella.
Jag håller tummarna för att allt blir bra med Vilgot och Bella!
Anita med Titus och Eros

skapa och inreda sa...

En fruktansvärd upplevelse både för Bella och Vilgot. Hoppas att han inte har fått några allvarliga skador rent fysiskt och att Bella kan lämna denna tråkiga upplevelse bakom sig.
Kram Annika

Ulf sa...

Vilken hemsk upplevelse för alla. Hoppas att Bella och Vilgot kommer över detta och går vidare en erfarenhet rikare, även om de naturligtvis helst hade sluppit den.

Eva sa...

Jag är inte särskilt lättrörd men nu är det tårar som gäller här.
Tycker så synd om Bella och Vilgot! (O Melvin)
Håller alla tummar och ber att lillgubben inte är mer än öm!
Och ärligt talat, 2 hundar som kan bete sig så borde ha munkorgstvång!!! Ge sig på en jycke som bara är ute o busar och inte retas med dem eller så - det är allt annat än ok. Hoppas deras ägare fick sig en rejäl tankeställare o blev livrädda...
KRAM till Bella, Vilgot o Melvin!

Emma o Malte sa...

Usch, tycker detta är så hemskt! Stackars Bella och stackars Vilgot! Hoppas verkligen att Vilgot kommer bli pigg snart igen, och att de ägarna skäms ordentligt! Har man ingen pli på sina hundar ska de absolut inte vara lösa.. Fruktansvärt :-(
Håller med Eva, det är så tårarna kommer!

Elon och Linus matte sa...

Fy attan vad otäckt och hundarna sedan, i värsta fall kan de ha fått men för livet, både fysiskt och psykiskt. Hade de kommit lösa de andra eller smet de ? Skönt ändå, att ägarna vill ta ansvar för det deras hundar har gjort, många skiter ju i det och bara låterd et bero. Usch, jag skulle bli livrädd om jag var i samma läge, så jag förstår Bella.

Heléne sa...

Oj, så tråkigt för Vilgot och Bella. Ja, även lille Melvin måste blivit ordentligt skärrad. Otäckt med stora lösa hundar som ger sig på mindre. Hoppas han bara är mörbultad och inte skadad.

Kram till er alla

Carina sa...

Fy sjutton bland det värsta man kan vara med om. Jag hoppas att Bella också klarar sig bra ur det här så inte hon blir rädd framöver.Håller alla tummar för Vilgot imorgon, KRAM

Jennie sa...

Hej vänner!
Hur gick det för Vilgot hos veterinären? Stackars Bella och hundarna som fick vara med om detta! Modigt av Nicke att gå emellan med skyffel! Kramar till er alla! Jennie

Siriosmilla sa...

Så otäckt! Sånt här ska inte behöva hända! Jag hoppas verkligen att ni mår bra allihop, både fysiskt och psykiskt!

Ludde sa...

Jag tänker inte berätta vad hussen sa, men vi blev jätteledsna när vi läste vad som hänt! J-vla hundägare som inte har pli på sina hundar!!! Att man rymmer för att gå på friarstråt är väl EN sak, men att jaga katter och bråka med grannhundar får man faktiskt inte! Det är faktiskt så både Rottisen och Mastiffen i mig börjar vakna... Kramis!

Susann Larsson sa...

Usch vad hemskt. Stackars er.

Sandra sa...

Fy fy fy fyyyyyyy

Vi i Kasperian sa...

Så ledsna vi blev när vi läste det här! Stackars Vilgot!!!! Och stackars Bella!!!
Vi blev jättearga också! Tvåbeningar SKA hålla ordning på sina hundar, och dom här var ju dessutom stora.
Nu undrar vi förstås också hur det har gått, vad sa veterinären? Hur mår Vilgot? Och hur mår Bella?
Jättegoa nosisar från mig till er allihop!!!

Anna, Kompis och Daisy sa...

Nej, fyyy så hemskt!!! :( Stackars Vilgot, men också Melvin och Bella som måste ha blivit rejält skrämda!

Håller med Eva, det är inte okej att ha hundar lösa som ger sig på andra hundar, som varken utgör ett hot eller attackerar... Då är det något som inte står rätt till. Att de heller inte släppte Vilgot visar ju ytterligare på något fel. :( Bra att ni har en dialog med hundägarna iaf...

Hoppas verkligen att han mår bättre idag!!!!

Jenny o Brio sa...

Men fy! Det är ju sånt som inte alls får hända! Jag förstår Bella, vilken panik!!!

Hundar i flock kan sannerligen ställa till då dom är lösa och har lite "taskig" läggning eller rasegenskaper!